Bekkenpijn tijdens en/of na de zwangerschap

Veel vrouwen kampen tijdens en/of na hun zwangerschap met bekkenpijn. In elke fase van de zwangerschap kunnen  pijnklachten ontstaan in en rond het bekken. Het bekken bevindt zich tussen je wervelkolom en je benen, vormt als het ware je basis. Het bekken vormt ook de verbinding tussen je romp en je benen, waardoor je kan lopen en staan. De term bekkenpijn beschrijft de pijn in de bekkengewrichten.

Tijdens je zwangerschap maakt het lichaam hormonen aan die de banden van de gewrichten wat soepeler maken. De banden zijn normaal heel stevig. Ze houden de botten goed bij elkaar in een gewricht. Om de bevalling makkelijker te laten verlopen wordt je losser in haar gewrichten zodat het bekken beter de baby kan laten passeren.

Naar de fysiotherapeut?

Wanneer de pijnklachten je hinderen in het dagelijks leven aarzel dan niet en maak een afspraak. Onze fysiotherapeut Sarah Birnie is nageschoold  in de Rost Therapie. Deze behandelmethode speciaal gericht op bekkenpijn geeft je snel inzicht in je klachten en handige tips en adviezen voor activiteiten in het dagelijks leven. Tevens leert zij je hoe pijnlijke spieren te ontspannen, hoe gewrichten in de niet pijnlijke stand gezet kunnen worden en welke houdingen en bewegingen de gewrichten juist goed op hun plaats houden.