55+ en toch werken aan je kracht en conditie!

 

Leuke les waarin we met 55+ ers aan de slag gaan om spieren te behouden en conditie te verbeteren.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het zeer belangrijk is om tijdens het ouder worden krachttraining te blijven doen. Spiermassa die je verliest is namelijk bijna niet meer terug te winnen. Tijdens deze lessen gaan we hiermee aan de slag!  in de vorm van een circuittraining doen we kracht en conditieoefeningen.

Zeker voor deze groep letten we extra goed op en passen we zonder problemen een oefening voor je aan. Waar de een een mindere conditie heeft, de ander last heeft van een versleten knie blijft trainen gewoon mogelijk en krijg je indien nodig je eigen oefenschema.

Functioneel trainen voor optimaal effect in het dagelijks leven

We trainen functioneel, dus zonder fitnessapparatuur. De reden dat we hiervoor hebben gekozen is dat de effecten van functioneel trainen veel beter merkbaar zijn in het dagelijks leven. Want hoe fijn is het wel niet, als je zonder buitenadem te zijn, of last te hebben van je knie weer de trap op kan!

 

Trainer is ook fysiotherapeut

De 55+Fit lessen worden gegeven door Sarah, zij is tevens fysiotherapeute dus geef gerust aan als je met fysieke problemen kampt.  Sarah kan dan ook specifieke oefeningen maken zodat je meer grip krijgt op je klachten